Sahabat Katak Bulat Yang Sporting Habis

Thursday, 15 December 2011

Ultraman Lupa Jurus

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA




Kaum kerabat ultraman 

Ultraman merupakan super hero yang menjadi kegilaan kanak-kanak termasuk la KB sendiri waktu alam kanak-kanak ribena dulu.


Sampai ada satu tahap tu KB boleh hafal dan kenal setiap nama dan rupa Ultraman yang wujud pada masa tu, ultramen Father, mother, sister,brother, king, tiga, dyna, max dan macam-macam nama lagi la.

Nama-nama diatas merupakan antara yang KB ingat  dan kadang-kadang tengok juga cerita gergasi perak merah ni.

Rasa kagum dengan kehebatan mereka berlawan rasaksa yang kadang-kadang buat kanak-kanak terikut-ikut di rumah.

Tapi, pernah tak korang terbayang apabila ultraman yang korang agung-agungkan tu boleh lupa skill yang dia ada, tak kisah lah nak keluarkan 'fire' dari jurus tangan silang die tu ataupun power2 tambahan lain yang dia ada.

Tengah tengok-tengok FB tadi, KB terjumpa la satu adegan ultraman yang mebuatkan KB gelak sampai nak pecah perut.

So, enjoy......

ultraman pun pandai buat lawak 



p/s: hidup penuh busy dengan menjalankan tugasan sebagai seorang reporter

8 comments:

si robot comel said...

otomen best woo

Aien Not Alien said...

hahahahaha...siyes kelakar...


makan semut kot ultraman ni...hehe

Edy Fee said...

shhshahaa mmg dh lama tak layan atromen ni...tp skrg ble adik2 aku tengok ase nak marah je

Katak Bulat said...

Madi: Wah..kanak2 ribena la ek kita layan otomen lagi

A.N.A : ni dengan ratu2 semut die tibai ni...

edy: Try selami watak2 otomen yg ada, penuh dengan moral kekeluargaan per...heheheh

CikGu Ma said...

ingat ultramen mula2 dulu....utltraman taro..gabungan antara Akuto dan Minami...heheh

Katak Bulat said...

Cikgu ma: hahaha...dasat gak pemikiran cikgu ma tym tu ek..KB langsung x terpikir pasal otomen gabung2 nama ni

Polskahackrew said...

hahaha.. hampeh punya otromen..('',)

Katak Bulat said...

lawak kan...otomen paling sengal pernah dijumpai