Sahabat Katak Bulat Yang Sporting Habis

Friday, 8 June 2012

7 Petala Langit, 7 Petala Bumi & 7 Jahitan

SALAM SEJAHTERA & SALAM 1MALAYSIA


budak-budak sengal yang turut serta dalam percutian ke pangkor baru-baru ini tidak termasuk jurugambar

Oleh kerana salah seorang rakan blogger iaitu cik Aida Omar sudah bertanyakan kisah mata KB yang semakin comel akibat satu insiden menimpa diri baru-baru ini, terpaksa la cerita kat sini


Sakit memang sakit, tapi pengalaman lagi penting, bila lagi nak rasa perkara macam ni kan

Ada 3 versi cerita yang akan diceritakan, korang pandai-pandai la nilai mata betul yek, saja nak test korang.
alasan je tu, sebenarnya nak cover malu....



7 petala langit, 7 petala bumi dan 7 jahitan



CERITA 1


KB bercuti ke Pulau Pangkor baru-baru ini bersama beberapa rakan media. Dipendekkan cerita, KB kene belasah dengan budak-budak nakal kat sana sebab dituduh buat perkara tidak senonoh.


 5 vs 1


Dah lima lawan satu, macam mana nak menang ye tak. tu pun banyak gak KB elak, tapi yang last gak kena.


Dah tengok darah meleleh-leleh jatuh, budak-budak tu semua apa lagi, cabut la. tu yang kena 7 jahit..waa, sakit siot.


bila cerita balik kat kawan-kawan, semua tak percaya...Korang percaya tak???/




CERITA 2

Di lokasi yang sama, sedang seronok-seronok menjalankan aktviti snokerling di Pulau Giam, menghayati keindahan ikan-ikan yang sedang berenang, KB tak perasan dah hampir dengan batu, tak sempat mengelak, ombak agak kuat masa tu, terus muka hensem ni hentam batu @ batu karang kat sana. 

Ingatkan tiada apa-apa berlaku, tapi bila naik kat permukaan, kawan-kawan dah suruh naik darat, dieorang cakap kepala kau dah koyak 'dowh'.

Tanpa pikir panjang, terus keluar dan dikejarkan ke klinik kesihatan terdekat untuk dapatkan rawatan selanjutnya selepas dapat rawatan kecemasan bersihkan luka dari seroang hamba Allah yang prihatin masa tu.


CERITA 3

luka sebelum dijahit guna masin jahit
kredit to mr medical asistant & nurse yang tolong masa tu
Masih di Pulau yang sama, tapi kali ni cerita dia KB tengah  seronok mandi kat swiming pool, konon nak tunjuk aksi atlet SUKMA buat terjun bebas...bajet kedalaman kolam tu 5 meter, padahal satu meter jek.

Last-last amek kau, terjun pacak kau dapat. Apa lagi, terhantuk la kepala dekat dasar kolam renang yang dalam sangat tu kan.

luka selepas mendapat 7 jahitan...
nurse bertugas siap bagi peluang amek gambar 
Bagun-bangun kepala dah miong, member dah 'sound' kepala berdarah. 

Dengan muka selumber siap gelak-gelak lagi, keluar dari kolam terus dapatkan rawatan kecemasan. Nasib baik kawan-kawan ada tolong, kalau tak, ada yang kurus kering sebab hilang banyak darah.

terus masuk bilik salin, dan dikejarkan ke sick bay pangkor. Bukan naik ambulance ke apa, tapi kene sewa motor la pulak, terbang dah RM30 tok sehari sewa.

Mula-mula taknak kene jahit, tapi atas nasihat kawan-kawan dan medical asistant di sana, kene la juga jahit. so kene la 7 jahitan dekat dahi ni hah....dah jatuh saham...

sempat snap gambar di jeti lumut dengan salah seorang rakan

Mana satu cerita yang betul, hanya kami 8 orang jek yang tahu....dari cerita 1 - 3, semua KB cerita dekat orang. But most of them believe to story 2. Alamak, terbagi hint pulak.











Antara pengangkutan utama terdapat di Pulau Pangkor, 'Pink Taxi'




p/s: excited sangata pergi bercuti, inilah akibatnya. muka pun dah tak hensem dah

walaupun sakit akibat luka tu, tapi KB tetap enjoy sebab dapat lupakan segala masalah kerja.
tapi memang best pergi pangkor, lain kali akan pergi lagi kalau ada rezeki, insyaalah

Wednesday, 6 June 2012

Adakah Anda Berani??!

SALAM SEJAHTERA & SALAM 1MALAYSIA

Melihat dari tajuk entry kali ni macam nak buat segmen baru.
tapi sayangnya, KB tak berkesempatan nak buat segmen sebab tiada masa untuk menjalankan segmen.

Apa-apapun, KB saja nak tayang keberanian di sini dengan berkongsi sesuatu dengan rakan-rakan bloger sekalian.

Dengan ini KB mengistiharkan bahawa KB berani bersua muka dengan musuh ketat kepada bangsa-bangsa KB iaitu ular.

yeah..saje nak berlagak dan tanda KB ni bukan seorang penakut..cewahhh...




perhatikan keberanian KB gigit ular berkenaan sebelum dia gigit KB balik  (^^,)



Amcam, siapa berani cuba










































p/s : pegang ular, tapi tak sempat tanya kat penjaganya, apa jenis ular berkenaan
p/s/s: perasan tak apa jadi dengan mata KB..comel kan







SALAM SEJAHTERA & SALAM 1MALAYSIA


Diam tak diam, sorang kawan baik KB dah kahwin dah. Alhamdullah KB ucapkan kepada kedua-dua pasangan mempelai kerana dah menamatkan zaman bujang.

Kepada Ahmad Zaki Baki dan Siti Suzana Muslihin, KB ucapkan selamat pengantin baru, moga kekal hingga ke anak cucu. Gaduh-gaduh tu perkara biasa dalam perkahwinan. Perkahwinan yang tiada pergaduhan, bukan perkahwinan yang normal...Alamak, bagi nasihat kat orang macam KB dah kahwin kan.

Taknak cakap banyak, ni antara 'moment' yang sempat dirakam menggunakan isteri kedua KB EOS D600 yang diambil salah seorang sahabat KB yang masih sama 'title' aka bujang, cuma dia dah ada insan istimewa je la.KB belum lagi.

Kredit to Mohd Asyraf Zainal kerana tolong ambil gambar pengantin, KB tak sempat nak ambil sendiri sebab sibuk jadi pengapit orang untuk kali ke-3. masuk Asyraf dua tahun lagi, jadilah KB pengapit kali keempat kot.


Tahniah lagi sekali buat sahabat KB Mr Ahmad Zaki Baki dan pasangan Siti Suzana 

sama cantik sama padan, dua-dua pengapit sedondon hitam adalah sahabat baik kepada dua mempelai
nasa ni resepsi majlis dekat rumah pengantin perempuan


Tiga beradik bersanding serentak...Masa ni pula di rumah pengantin lelaki, cuma yang uniknya sahabat JB ni bersanding serentak bersama kakak dan abn dia..tahniah di ucapkan sekali lagi



p/s: sory lambat 'update' kerana kekangan masa walhal majlis ni dah berlangsung lebih dari sebulan...heheehe



Thursday, 3 May 2012

Jom Tgk Melaka TV

SALAM SEJAHTERA & SALAM 1MALAYSIA

MELAKA TV -- 28 April 2012

Cuba diamati betul-betul berita diatas, sila bagi komen anda demi menambahbaik kualiti Melaka TV

Dah alang-alang, jom layari laman sesawang http://mhi.com.my/


bukan promote diri sendiri, tapi nak dapatkan feedback dari bloger sekalian dan ramaikan viewer. 

sokongan anda amat dihargai. 

thanks.


p/s: bukan promote diri sendiri yek (^^,)V




Friday, 27 April 2012

Apa Yang Menarik Dengan Gambar Ini


SALAM SEJAHTERA & SALAM 1MALAYSIA




Apa yang menarik????




Hush, lama sungguh tak update blog ni..sunyi je rasanya kan..entry kali ni taknak cakap banyak, just tak tengok ketajaman mata para bloger sekalian.


Apa yang menarik tentang gambar diatas...bila diteliti betul-betul, ada dua gambar yang boleh mencuit hati pada mereka yang jarang jumpa situasi begi...mari cari..


P/s : KB nampak dua la, tak tahu pula ketajaman mata korang pula macam mana

Wednesday, 4 April 2012

Orang Cakap Macam Anak Beranak...Betul Ker?????

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA


Akhirnya dapat gak salam pemimpin nombor 2 negara selepas beberapa kali bertemu dengannya.

target lepas ni nak bersalaman dengan PM pulak dan buat kenangan bersama

Sunday, 11 March 2012

Gaji Owh Gaji. Kami bila Lagi

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA

Lama sungguh rasanya diri ini tidak mengupdate blognya yang sudah sekian lama menyepi,.
Barangkali tuntutan kerja yang terlalu sibuk tidak mengizinkan.

Isu kali ni KB nak share sikit pasal kenaikan gaji kakitangan awam.  Penguman PM pada jumaat lepas memang beri kegembiraan pada semua kakitangan awam di Malaysia sebab dapat tambah pendapatan mereka.

Lepas sahaja PM Umum, Ketua Menteri Melaka pula buat pengumuman yang sama nak naikkan gaji kakitangan yang bertugas di peringkat kerajaan negeri. Lagi satu berita gembira buat kakitangan awam peringkat negeri...masyuk la macam ni...

Tapi yang tak sedapnya pula, adakah gaji kakitangan anak syarikat kerajaan negeri juga akan mendapat faedahnya..hehehe, kalau la naik sekali gaji KB, alhamdullah la..tapi kalau sama jek, bukan rezeki namanya. 

Lepas ni nak bincang dengan semua staff- staf bawahan untuk minta jasa baik syarikat naikan gaji kami 7-13 peratus juga.....hehehe


Gaji owh gaji





Kenaikan Gaji Baru 8 Hingga 13 Peratus
4,000 Kakitangan Awam Bakal Terima `Durian Runtuh'


Oleh: HAFIZHAN RAHMAT


AYER KEROH, 8 Mac - Kira-kira 4,000 kakitangan awam di negeri ini bakal menerima 'durian runtuh' selepas kerajaan negeri mengumumkan menaikkan kadar gaji mereka dari 8 hingga 13 peratus.


Ketua Menteri, Datuk Seri Mohd Ali Rustam berkata, kenaikan kadar gaji kepada kakitangan awam di negeri ini selaras dengan pengumuman Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak yang menaikkan kadar gaji kakitangan awam dengan kadar sama.


Ujar Mohd Ali, kerajaan negeri akan melakukan perkara sama sepertimana dilaksanakan Kerajaan Persekutuan termasuk kenaikan Elaun Bantuan Sara Hidup (KOLA) dan penguatkuasaan penyelarasan gaji ini yang berkuatkuasa 1 Januari.


"Kerajaan negeri telah memperuntukkan sebanyak RM9 juta sebulan bagi membayar gaji kakitangan awam terlibat. 


"Jadi, dengan kenaikan kadar gaji baru ini, kita akan menambah lebih kurang RM10.8 juta setahun dalam belanjawan kerajaan negeri.


"Diharap dengan pengumuman ini akan meningkatkan kadar produktiviti kakitangan awam seluruh negeri dan melegakan semua pihak terlibat," katanya.


Mohd Ali berkata demikian ketika ditemui media selepas menghadiri hari terakhir Persidangan Pertama Penggal Kelima, Dewan Undangan Negeri Kedua Belas di sini, hari ini.


Pengumuman kadar kenaikan gaji bagi penjawat awam telah diumumkan sendiri oleh Najib pada perhimpunan khas bersama penjawat awam di Dewan Perdana Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya di sini, hari ini.


Mohd Ali turut menyifatkan kenaikan kadar gaji seperti yang diumumkan Perdana Menteri itu merupakan satu kenaikan yang adil dan saksama sekali gus memberi motivasi dan semangat kerja lebih tinggi kepada kakitangan kerajaan.


Katanya, kenaikan ini juga selaras dengan hasrat kerajaan mencapai status negara maju berpendapatan tinggi menjelang tahun 2020.


"Kenaikan gaji dari 8 hingga 13 peratus mengikut gred setiap penjawat awam seperti diumumkan Perdana Menteri sesuatu yang wajar sesuai dengan sumbangan mereka dalam mengecapi pembangnan negara. 


"Saya percaya berita gembira ini akan diterima baik oleh semua penjawat awam kerana perkara ini telah dibincang dengan teliti bersama Kesatuan Sekerja (Ceupacs) yang telah mengambil kira pandangan kakitangan awam," katanya.


Pada perkembangan lain, Mohd Ali turut memberi amaran keras kepada mana-mana kakitangan awam yang ditangkap terlibat dengan aktiviti perjudian akan diambil tindakan tatatertib dan mencadangkan agar mereka yang terlibat dipecat.

Saturday, 18 February 2012

Carik Geng Katak

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA


SETELAH BEBERAPA BULAN MENCEBURI DUNIA BLOG NI, RAMAI GAK KAWAN-KAWAN YANG KB DAH BERKENALAN, MACAM-MACAM BLOG KB DAH LAWAT, MACAM RAGAM KB JUMPA.

TAPI YANG BEST TU, TAK SANGKA, RAMAI GAK BLOGER-BLOGER YANG MEMINATI KATAK DAN MENGGUNAKAN TEMA YANG SAMA...

WAH, MENARIK KAN, SO, KEPADA GENG-GENG KATAK SEKALIAN, MARI CARI RAKAN-RAKAN KITA YANG LAIN, KITA RAMAIKAN SPESIS KITA, LEPAS TU MENGUANG RAMAI-RAMAI PANGGIL HUJAN.



KEPADA Keropian (kapten keroro punya bangsa) YANG KB KENAL : -

DAN YANG LAIN-LAIN...

MINTA JASA BAIK ANDA SEKALIAN KENALKAN KB DENGAN KEROPIAN YANG LAIN KALAU ANDA KENAL YEK...NAK RAMAIKAN MAJLIS BAGI MERIAH..HEHEH







Thursday, 16 February 2012

Pasang Harapan

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA


Sekarang ni KB sedang pasang harapan yang tinggi sangat untuk memajukan diri setapak lagi kehadapan. Nak bertapak-tapak tu mungkin lambat lagi, tapi orang cakap biasanya menuju selangkah kehadapan. Ini sekarang yang KB cuba lakukan.


Mudah-mudahan apa yang KB harapkan akan berjaya dan dapat mengembangkan career sebagai seorang wartawan di agensi yang lebih besar dan menambah lebih banyak pengalaman.


Proses aplikasi baru selesai, cuma tunggu proses seterusnya, panggilan temuduga. Mudah-mudahan berbekalkan pengalaman selama setahun menjadi wartawan akhbar rasmi negeri, sedikit sebanyak dapat membuka mata mereka di luar sana untuk terima KB berkhidmat di peringkat nasional pula...


Mengharapkan doa dan sokongan dari rakan-rakan bloger yang lain.


p/s: semenjak dua ni rasa macam tiada mood untuk kerja.....

Wednesday, 8 February 2012

Si Kaki Bangku


ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA

Kaki bangku sering dikaitkan dengan golongan yang tidak pandai bermain bola. 

Kalau korang nak tahu, KB juga termasuk dalam golongan Kaki Bangku juga. Sesuai la tu dengan singkatan nama Katak Bulat=KB=Kaki Bangku. Malu la pulak nak cerita panjang. Ada yang kene kutuk dengan orang dan jatuh la saham KB macam ni.

Dipendekkan cerita, walaupun KB kategori Kaki Bangku, tapi KB turut berpeluang menunjukkan bakat bermain Bola Sepak sebagai pemain pertahanan mewakili pasukan Kelab Media Masa Melaka (KEMM) menentang Persatuan Penulis Sukan (SAM) baru-baru ni. 

Satu tugas yang agak berat juga namun berjaya juga memantahkan beberapa serangan pemain pasukan lawan yang lariannya bukan main laju lagi. Pancit dibuatnya.

Lawan kami bukan calang-calang pasukan berikutan mereka semua pernah memasuki beberapa perlawanan bola sepak peringkat yang lebih tinggi (bukan liga Malaysia).

Pasukan kami hanyalah pasukan yang baru pertama kali beraksi bagi permainan ini dan tanpa segan silunya kena bantai 7-0.

Tapi tiada masalah, tujuan asal bukan mahu menunjukkan kehebatan bermain bola, tetapi menerapkan nilai-nilai perpaduan di kalangan para peserta.






Ala-ala pasukan Real Madrid, Pasukan KEMM tetap memberi saingan mantap
Walaupun teruk dibelasah 7-0, pasukan KEMM tetap mampu bergembira dan tersenyum riang



P/S: Perlawanan kami turut disiarkan di Buletin Utama 5 Februari lepas dalam segmen sukan...

P/S/S: KB ada terselit gak.....hehehe

Saturday, 4 February 2012

Tips Berdepan Dengan Bos Yang Garang

Setiap pekerja mesti ada bos...
Tapi tak semua bos adalah jenis masuk air macam korang...
Korang mempunyai bos yang lebih garang dari singa???!
Menyampah tengok muka bos korang yang tak pernah buat muka kerang busuk??!
Pernah terasa nak gigit telinga dia sebab geram??!
Pernah rasa nak bagi kaki percuma dekat boss korang??!
Tapi, jangan sesekali korang cuba perkara diatas yek.
Nanti kaki korang kemana, kerja korang pon kemana.

Korang makan gaji buta ker.bla bla bla


Tapi, ada cara yang lagi berkesan untuk hadapi bos yang tak reti nak senyum dan muka yang menyinga sepanjang hari.


(1) Setiap kali bos buka mulut nak marah, korang buat muka kesian dengan nak menangis. Bila bos marah jek, korang menangis dengan kuat dan teresak-esak siap tarik hingus dalam-dalam.

(2) Buat tak paham bila bos marah dengan buat muka seposen. lagi teruk bos marah korang, kerutkan lagi muka seposen korang sampai bos korang naik 'fedup' untuk marah korang

(3) Elakkan diri dari berjumpa dengan bos. Agak-agak bos nak berselisih jalan dengan korang, alihkan arah perjalanan korang ke tempat lain yang korang rasa dia takkan pergi contohnya 'jonitor room'. Kalau bos lelaki, korang masuk 'toilet' perempuan. Kalau bos korang perempuan, masuk toilet lelaki. Tapi jangan pula yang lelaki nak ambil kesempatan masuk toilet perempuan yek, makan kasut tumit tinggi pulak nanti.

Lagi satu cara nak mengelak jumpa bos, bila dia panggil untuk mengadap, korang bagi alasan sakit perut atau apa-apa alasan lain munasabah. Tapi pastikan buat pada hari jumaat, sebab biasanya sabtu dan ahad bos akan cuti, so, bila masuk hari isnin, dia dah lupa dan tak jadi nak marah korang lagi

(4)  Belikan makanan kegemaran bos. bila dia nak marah, hulurlah sebungkus, kalau dia nak marah juga, bagi lagi sebungkus. 

kerang rebus cicah sambal kicap bes gak ni..
(5) Senyum macam kerang busuk bila bos marah korang. Bila dia lagi marah, lagi busukkan kerang senyum korang.  Kalau dia mengamuk, korang dah tak payah nak senyum ala kerang busuk lagi, tapi terus gelak sakan sampai boss jadi pelik. Paling teruk pon korang kene label gila, tapi lebih baik dari kene marah kan??

(6) Buat pelbagai aksi yang melucukan ketika bos korang mengamuk sakan. Lagi dasat dia mengamuk, lagi dasatla korang punya aksi lawak sampai bos korang tergelak

(7) Last but not least, Ni merupakan cara terakhir jika kemarahan bos korang tak reda juga walaupun kesemua cara diatas dah dibuat. 
Korang lempang jek bos korang dan cari kerja lain. Pas tu dah tak dapat dah bos yang garang




p/s : siapa berani buat, KB belanja makan :P


Tuesday, 31 January 2012

KENALI KAREKTOR PEREMPUAN MELALUI KETAWA

ASSALAMUALAIKUM 
SALAM SEJAHTERA

Nak dengar lawak tak???! Tadi kan.....

Golongan wanita/perempuan biasanya terkenal dengan seseorang yang mempunyai adap sopan yang boleh dipuji dan serta jenis yang tersipu-sipu malu. Jenis-jenis ni memang selalu kita jumpa masa zaman mak apak kita masa muda-muda dulu atau zaman kita sekolah around tahun 90-an. sekarang pun ada juga, cuma tak ramai.


Sama juga situasi ketika ketawa, golongan ini juga bisanya merupakan golongan yang akan ketawa dengan penuh adab sopan sambil menutup mulut masing-masing (sebahagian). Tapi sebenarnya, itu adalah bidaah (dusta) semata-mata.


Kali ni KB nak share dengan korang jenis-jenis ketawa wanita/perempuan mengikut karektor masing-masing :-
|
|
|
|
|

Perempuan Palsu 
Bila perempuan ini ketawa macam lelaki atau suara jantan yang keluar, ternyata perempuan jenis ini adalah bukan wanita asli, paham-paham je la yek...
auu..i tulen tau...ha ha ha

Perempuan Penyabar
Jenis ni akan ketawa selepas orang lain abis ketawa untuk membuktikan kesabarannya dalam kehidupan termasuk ketawa

Perempuan Adil
Bukan sahaja mentertawakan orang, malah dia turut mentertawakan diri sendiri, jadi bersikap adil pada semua

Perempuan Berani
Meniru gaya pontianak ketawa ketika berhadapan dengan pontianak yang 'real'

Konfiden-konfiden
Perempuan Berkeyakinan Tinggi
Akan mentertawakan bos atau pegawai atasannya dengan penuh bergaya 

Perempuan Matetialistik
Ketawa terbahak-bahak tanpa segan silu sambil selang seli dengan permintaan barangan berharga
Atau ketawa macam ali baba(lakonan azis satar) dalam citer Ali Baba Bujang Lapok.




p/s : Untuk suka-suka, jangan ada yang terasa
p/s/s: KB main bantai jek ni...hehehe








Saturday, 28 January 2012

NAMA-NAMA PELIK DALAM PHONEBOOK ANDA

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA


Pernah tak korang letak dalam phonebook korang dengan nama yang pelik-pelik 

Mesti korang tak kenal dengan tuan empunya nombor berkenaan dan terus meletakkan nama yang pelik-pelik berdasarkan latar belakang cerita yang korang bincangkan dalam seisi berdialog.


Kali ni KB nak share nama-nama pelik yang pernah wujud tidak kira dalam handphone KB sendiri mahupun kawan-kawan korang ataupun korang sendiri ada guna nama yang sama.

Tujuannya nak bezakan nama takut tersilap dial no


1)Tayar Pancit/bocor : Biasanya digunakan oleh mereka-meraka yang menaiki motosikal yang memerlukan bantuan akibat tayar motor pancit atau bocor, sebab lain guna nama tu tak tahu nama toke betuk tayar motor tu.


2)Tunjang/panjang : Gelaran yang diberikan korang pada kawan-kawan yang paling tinggi dalam kelas

3) Bulat : Sebab muka dia bulat ataupun badan dia berisi atau kata nama lain gemok

4) Singa Betina : biasanya ditujukan khas untuk kawan-kawan perempuan korang yang paling garang. Kita cakap sikit mesti dia nak menyinga


5) @$#@^#$* : Biasnya untuk gelaran orang yang korang benci ataupun musuh ketat korang


6) Anaconda : Nama sebenar Farhana, Rozana,Suzana atau yang hujung-hujung ada A.N.A 'ANA',dan lebih mesra panggil Ana, so letak nama Anaconda bagi senang korang nak kenal
Ni saper panggil nama aku ni
Tapi jangan sampai nama awek korang Ana, korang letak anaconda pulak, ada yang makan selipar jepun lak.

6) Katak Bulat : Sebab kawan korang tu kenal korang dengan nama katak bulat dekat FB ataupun Blog. kadang-kadang dah tiga tahun kawan masih tak tahu nama sebenar empunya diri :)



Jadi kalau ada tambahan lain, kongsi la yek, ni sebahagian yang KB perasan

p/s: hope tiada yang terasa yek 



Thursday, 26 January 2012

Pesanan Kekasih Buat Kekasih

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA
SALAM 1MALAYSIA
SALAM MELAKA MAJU 2010
NEGERI BANDAR TEKNOLOGI HIJAU


Alamak, dah terikut-ikut lak cara Datuk Seri Mohd Ali Rustam ketika permulaan setiap ucapannya, mesti ada semua perkataan tu.



Sepanjang setahun ikut dia ni, sampai naik hafal lak segala isi ucapan yang dia selalu ucap dalam setiap majlis yang dia hadir.


Oklah, taknak buang masa cerita pasal Datuk Ali, KB nak share sesutau dengan korang tentang satu perkara yang tak patut korang buat dalam hidup korang. Seriusly perkara ini memalukan.


Tapi mungkin ini cara seseorang untuk meluahkan perasaan pada pasangannya, tapi kalau ye pun, tak payah la sampai satu dunia tahu pasal sayang korang pada pasangan korang.


Apa yang KB nak cakapkan, guna cara lain sebab ia akan membawa sesuatu yang tak baik pada anda dan juga pasangan anda.


Bukan tujuan untuk mengaib, tapi hanya sebagai contoh kepada semua agar tidak melakukan perkara yang sama.


Please used another method to express your feeling to your couple


Dan apa yang anda dapat adalah ini.

tu dia, ada plak manusia yang akan membalasnya dengan cara yang agak klakar.heheh




P/S : Jangan ekpresikan perasaan anda melalui youtube, ramai mata memandang, ramai juga yang mengutuk termasuk penulis blog ni.....

FAKTA YANG AUTA

ASSALAMUALAIKUN & SALAM SEJAHTERA



Hai korang, lama sungguh KB tak update entry dalam blog 'Dunia Si Katak Bulat' yang tak seberapa ni.


Apa pun, KB nak ucapkan terima kasih kepada 
Cik Ma & Aida Omar kerana mereka antara bloger yang setia menanti entry baru dari KB. 


Yang lain-lain jangan kecik hati pula sebab tak sebut nama, apapun...korang tetap best..


Oklah, hari ni nak buang tebiat sikit dengan korang, KB nak kongsi maklumat yang tak berguna langsung tapi mungkin boleh buat korang hilang masalah dalaman korang...hehehe


  • Kalau korang boleh buat lembu ketawa berdekah-dekah, berkemungkinan susunya boleh terkeluar dari hidung

  • Kajian mendapati kucing yang mati digilis kenderaan dipercayai telah mengalami lapan kali kecelakaan jalan raya yang meragut nyawanya sebelum ini.

  • Para psychologi sebulat suara mengesahkan sebab yang menyebabkan kambing takut hujan kerana menyangka diri mereka adalah api

  • Hasil kajian saintis menunjukan lelaki yang mempunyai nama BOB adalah cenderung obesiti

  • 30 peratus wanita yang memakai lipstik ketika kenderaan sedang bergerak secara tidak sengaja tertelan batang liptik yang digunakan


P/s: Segala yang disebut diatas adalah fakta yang auta semata-mata...jangan percaya udah la yek



Tuesday, 17 January 2012

Maaf Seribu Kali Maaf

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA


Pertama sekali, KB nak mohon ampun dan maaf kepada seluruh warga Bloger sekalian kerana sudah lama tak dapat update sebarang entry sepanjang tahun baru ini.

Agak terkilan sebab tidak dapat berkongsi sebarang pengalaman KB bersama korang tidak kira yang menarik, suka, duka, jenaka, dan macam-macam lagi.

KB tak pasti jika ada atau tidak insan-insan di luarsana yang agak terkilan kerana KB tak update 
'DUNIA SI KATAK BULAT'. Takut gak ada yang bertanggapan bahawa KB menceburi bidang Bloger ni sebab nak mendekati seseorang ataupun alasan untuk mendekatkan diri dengan seseorang...

Itu tidak benar sama sekali...Apa yang Ingin KB katakan bahawa KB tidak berkesempatan untuk update blog ini disebabkan oleh kesibukan menjalankan tugas yang tidak pernah abis.

Maaf sekali lagi pada semua..
Thanks And Sory For Everything to all my folower

Terima Kasih,