Sahabat Katak Bulat Yang Sporting Habis

Wednesday, 19 October 2011

Tik Tok Tik Tok...

tik tok tik tok tik tok
Mesti yang terlintas kat fikiran korang yang tu bunyi jam sedang bebrdetik kan???!
Tapi bukan jam tangan la sebab jam tangan korang mesti canggih-canggih, digital pulak tu, mana la nak dengar bunyi klasik macam tu lagi..ye tak??!

KB sendiri pasal jam yang ada dual funtion, digital and analog punye jam tangan. beli hasil gaji pertama hasil titik peluh sendiri..tapi kerja yang keberapa ntah..banyak sangat kerjanya dah join..hehehe

ini la rupa jam yang KB pakai,

 Alhamdulillah, jam ni KB pakai dah hampir 4 tahun rasanya. still tiada problem...harga pon takder la mahal sangat, kalau mahal, memang KB tak beli la.

Untuk makluman semua, KB ni agak kedekut untuk bershoping walaupun tok diri sendiri.

member siap 'sound' lagi suruh tukar kasut sebab tapak dah tanggal,
punya la kedekut, pergi kedai hardware, beli gam cair tu, tampalkan aje tapak kasut dengan gam tu....yang penting tak terkelepai kasut tu...

Seluar kecik jangan cakap r, selagi lubang yang 3 tu tak jadi 4-5 lubang or lebih, selagi tu pakai...huhuhu

tak senonoh tol KB ni citer pasal seluar kecik lak...hehehe
Just untuk kongsi kekedekutan FB dengan korang semua.

So, mana-mana awek yang menaruh harapan dengan KB tu, kene la bersedia dengan sifat mulia KB yang kedekut tu ek....

"Kedekut Untuk Berjimat"
Dah lari tajuk sangat dah ni...


Sebenarnya KB hanya nak cakap dalam ni yang masa semakin berlalu, umur semakin meningkat,
JADI
'Sebagai umat manusia, kita harus bersedia untuk bekalan di hari akhirat kelak, jangan asyik lalai dengan hiburan dunia semata-mata'
Itu isi kandungan untuk entry kali ni
yang lain2 hanya mengarut jek..hehehe

p/s: bila dah lama tak menulis, macam ni la jadinya
KB memang banyak mengarut.....

2 comments:

Aien Not Alien said...

owh...tunjuk jam ke..haha..

ok perasan dalam banyak2 gambar...semua jam sama.. ^_^"

Katak Bulat said...

heheh..lor, slama ni x pasan ek...tu la satu2 nya jam yang pjan ada...