Sahabat Katak Bulat Yang Sporting Habis

Saturday, 1 October 2011

Uwekkkkkk!!!?

Uwekkk.....ala comelnye die menangis
Assalamualaikum & Salam Sejahtera
Salam 1Malaysia

Hari ini, tanggal 1 Oktober 1987.....Tiba-tiba dengar suara memecah gegendang telinga...
Suara siapakah itu, Siti Nurhaliza kah????mungkin tidak, suara tu sumbang bunyinya

Abot ker????tak juga, Abot suara  serak tapi suara tu bukan serak, tapi sengau-sengau basah tu..kompius-kompius...perlukan jawapan dengan segera...

Adush...makin kompius dibuatnya
Selidik-punya selidik, singkap sana, jengah sini, skodeng sana, skodeng sini...pangggggggg, gayung sampai kepala, rupanya terngendap jiran punya bini tengah mandi...dah bocor kepala..padan muka

woi...ko ngendap bini aku ek...amek ko gayung terbang....zazzzzzz
Tapi misi diteruskan juga...dengan kepala yang bocor, darah terpancut-pancut keluar, burung-burung dah mula pusing dekat kepala, bintang pun dah mula bersinar, suara yang dicari masih tidak dijumpa...

Hmmm..kenapa ek??kenapa...

Suara tu bunyi lagi..kali ni lebih jelas bunyinya...semangat masih membara untuk mencari, siapakah gerangan suara itu,  akhirnya, kutemu juga, gerangan siapakah suara itu....

Siapakah dia????Kenapa dia menangis begitu

Sebab-sebabnya, 24 tahun yang lepas, suara menangis tu rupanya milik empunya diri
NURULAIEN MOHD ROSLAN
dia menangis bukan sebab sedih dilahirkan didunia ni, atau tunjuk perasaan sebab tak mahu keluar dari perut ibunya, tetapi menangis untuk memberitahu dunia bahawa insan bergelar Nurukaien ini sudah wujud di muka bumi yang bertuah ini.
empunya diri dah 24 tahun, so consider dah tua la ka


Selepas 24 tahun, bersamaan 288 bulan bersamaan 105102 hari, anak yang dibesarkan sehingga berjaya menjejakkan kaki ke menara gading akhirnya berjaya sebagai seorang yang berguna dan tidak jadi sampah masyarakat...ada kene mengena ker???hehehe

By The Way, kepada empunya diri, Aien Not Aliean, moga anda dipanjangkan umur dan murah rezeki...moga dapat hadapi segala rintangan dengan hati yang terbuka yek...chaiyo...

Sory tiada hadiah istimewa untuk A.N.A, hanya sekadar ucapan saja yang KB mampu beri..
Tapi mungkin ni boleh gak kot
Special Cake for A.N.A

Nyum-nyumm...ikut warna tema kesukaan A.N.A...yerke, main bantai jek ni..cm nak kawin lak si A.N.A ni
langsung tak ikut tema si KB ni...
Ikat bnyak-banyak sebab tak nak bagi orang lain bukan, Aien sorang jek boleh..hehehe

So cik Aien, KB tiada hutang ek, dah hantar hadiah dan kek untuk anda secara online..hehehe
Apa-apapun, terimalah lagu yang KB cipta sendiri untuk aien

|
|
|
|
|
V
Special untuk Nurulaien Mohd Roslan...terimalah  


P/S: Siapa Aien Not Alien ni ek??mesti korang tertanya-tanya..dialah grafik designer tak berbayar merangkap pencipta blog Dunia Katak Bulat ni..thanks aien..jasamu tetap ku kenang

2 comments:

AIEN NOT ALIEN said...

wahhh...pertama kali dalam hidup dapat ucapan selamat hari lahir sebegini rupa....

siap entri khas lagiiikkkk... alamak...speechless!!

terharuuuuu..thankz pijannnn... siap ada kek dengan hadiah on9 lagi...

ada lagu khas lagi..katak tuuuu..huhu

TERIMA KASIH PIJAN ^_^"

Katak Bulat said...

hehehe.....first tym ek..wah, terharu r gak coz jd org pertama yang wat cm ni kat orang len...idea datang lepas main bola malm tadi..otak cergas kot...n mmg aien orang pertama yang dapat, b4 this just bg kek semeja jek kat orang..heheheh