Sahabat Katak Bulat Yang Sporting Habis

Thursday, 27 October 2011

Ya Sudahlah

Sesekali orang post lagu kat FB, KB akan dengar dan hayati liriknya.


Lagu kali ni mengisahkan kisah kehidupan seorang anak lelaki yang memberontak kepada bapanya yang kuat membebel demi kebaikannya tapi anak lelaki ni keras kepala sikit, terus keluar rumah dan tak tinggal dengan bapanya.


Namun, dia tetap sayang pada bapanya cuma dia ada perasaan malu untuk memohon maaf atas kesilapan yang dia lakukan, so, lirik lagu ni ada serba sedikit luahan anaknya pada bapanya


Mungkin ini yang dia nak sampaikan dalam lirik lagu ni


"Apapun yg terjadi ku kan selalu ada untukmu
janganlah kau bersedih ’cos everything’s gonna be okay"



terimalah





Tajuk: Black Ya Sudahlah
Artis: Bondan Prakoso feat. Fade 2 Black Ya Sudahlah


Ketika mimpimu yg begitu indah
tak pernah terwujud ya sudahlah
saat kau berlari mengejar anganmu
dan tak pernah sampai ya sudahlah

* Apapun yg terjadi ku kan selalu ada untukmu
janganlah kau bersedih ’cos everything’s gonna be okay
yo satu dari sekian kemungkinan
kau jatuh tanpa ada harapan
saat itu raga kupersembahkan
bersama jiwa cita cinta dan harapan
kita sambung satu persatu sebab akibat
tapi tenanglah mata hati kita kan lihat
menuntun ke arah mata angin bahagia
kau dan aku tahu jalan selalu ada
juga ku tahu lagi problema kan terus menerjang
bagai deras ombak yang menabrak karang
namun ku tahu ku tahu kau mampu tuk tetap tenang
hadapi ini bersamaku hingga ajal datang
sempat kau berharap keramahan cinta
tak pernah kau dapat ya sudahlah
yeeah dengar ku bernyanyi lalalalalala
heyyeye yaya dedudedadedudedudidam
semua ini belum berakhir

repeat *

Satukan langkah langkah yg beriring
genggam hati rangkul emosi
Genggamlah hatiku
satukan langkah kita
sama rasa tanpa pamrih
ini cinta across the sea
peluklah diriku terbanglah bersamaku
melayang jauh (come fly with me, baby)
ini aku dari ujung rambut menyusur jemari
sosok ini yang menerima kelemahan hati
yeah aku cinta kau (ini cinta kita)
cukup satu waktu yes (untuk satu cinta)
satu cinta ini akan tuntun jalanku
rapatkan jiwamu yo tenang di sisiku
rebahkan rasamu untuk yg ditunggu
bahagia hingga ujung waktu
repeat * [3x]

p/s: lagu ini juga boleh ditujukan kepada kawan-kawan, sahabat handai, pasangan kekasih, isteri atau suami, dan sesiapa sahaja yang anda sayang

5 comments:

si robot comel said...

best lagu ni, woo

Katak Bulat said...

layan kan...selalu dengar...tp x memahami liriknya...la ni baru nak try memahami..hehehe

Aien Not Alien said...

suka dengar la...heeee...

thankz abang katak...heeee

elisa amirah said...

not bad jugak lagu ni.

ps: abg katak kena tag dekat blog saya :) nti tgk ok

Katak Bulat said...

Elisa: hehehe..tq elisah...bangga diri jap bila dapat pujian daripada orang len..hehehe