Sahabat Katak Bulat Yang Sporting Habis

Wednesday, 16 November 2011

Kuasa Orang Berada

Assalamualaikum & Salam Sejahtera 


Bila kita kaya, macam-macam kita boleh buat.
Beli itu, beli ini, rumah besar, kereta besar, bini pun kadang-kadang besar juga.

Kali ini tak nak bercakap banyak, just nak share dengan korang semua satu gambar yang KB sempat rakamkan menggunakan DSLR Nikon D90 milik adik KB yang dipinjam berikutan Isteri KB yang masuk hospital baru-baru ini.


Apa yang korang nampak dalam gambar ni selain url Katak Bulat

Bukan nak mengaibkan mana-mana pihak, cuma nak berkongsi dan beri contoh pada orang lain agar tidak menyalah gunakan kuasa atau kekayaan yang ada. Sesungguhnya rezeki itu datang daripada Allah dan kita sebagai makhluknya wajar bersyukur.

Walaubagaimanapun, KB tetap memuji Owner kereta terbait, walaupun dia kaya dan mempunyai kereta mewah seumpama ini, tapi dia masih ingat asal usul dia dan menjalankan kerja-kerja kebajikan.

p/s: Bersyukur atas rezeki yang diberikanNya


8 comments:

Tira Pengemis Maganda said...

fuy0o...sape kah gerangan?
nk ngorat nie....org kaya kn~
hahahhahaa

si robot comel said...

bersyukur :)

tapi jap jap,kenapa dia parking disitu?dah tertera tak boleh parking bukan?

Amir Baker said...

macam kereta aku jeee. HEHEHE




PS: akan dtg

Katak Bulat said...

Tira: hehehe...maaf, empunya kereta dah mempunyai orang rumah...tp anda masih ada peluang..3 lagi kosong...


Madi; hehehe...sebb tu letak kuasa orang berada


Amir: haha...sape pinjam kereta sapa???

Aien Not Alien said...

katne ni? kelihatan macam dekat MYDIN MiTC je...huhuhu..

Katak Bulat said...

Yep..anda mmg bijak aien san...dekat dengan mydin mitc....tajam daya penglihatan anda..

ibnuismaini said...

saja minta kena kompaun RM100 tu sbb tak tau nk belanja kt mn lg dah duit yg ada.

Katak Bulat said...

Tu la, nak sedekah pada majlis perbandaran agaknya...stakat Rm100, dalam satu saat dah boleh dapat blk dah....